De derde editie van ons eigen evenement The Perfect Storm is met 200 deelnemers de grootste tot nu toe. Naast het ontwerpgerichte programma introduceerde we dit jaar in samenwerking met de Hogeschool Utrecht en het internationale netwerk van opleiders ATEE een sterke academische programmalijn. We waren te gast bij de HKU in de historische Pastoe Fabriek, de bakermat van Dutch Design.

In een rijk programma met sterke keynotes vertelde Mark Lewis zijn aanpak van Narrative Educational Design op zijn School of Communication Arts 2.0. Willem-Jan Renger liet ons kennismaken met het begrip ontwerpruimte en Lector Hartmut Koenitz nam ons mee in de wereld van Interactive Narrative Design. Voor de derde keer was ook Ewan McIntosh weer van de partij om de mensen mee te nemen in diepe immersie in het nieuwe idee van Design YOUR Thinking.

Naast deze sterke verhalen was er een zeer uitgebreid programma met Campfire Sessions, Design Workshops en interactieve ervaringskunst. In de campfire sessions kwam de connectie tussen praktijkverhalen, ontwerpvragen en innovatieve onderwijstoepassingen tot leven. Denk aan chatbots, VR, challenge games, storytelling etcetera. We sloten de dag af met het invullen van project canvassen, die de opmaat waren naar nieuwe projecten en samenwerkingen.

Impact:

  • samenwerking op gebied van VR tussen HU en HKU
  • publicatie op gebied van narrative design in onderwijs
  • nieuw innovatieconcept voor een grote uitgever

The Perfect Storm 2018 was een samenwerking tussen PerfectStorm, Hogeschool Utrecht, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, ATEE en ICEFIL.