PerfectStorm heeft een rijke geschiedenis met ontwerpen van en voor onderwijs. Met behulp van ontwerptechnieken ontleend aan design thinking, werken we aan het inrichten van de fysieke en virtuele leeromgeving. We begeleiden scholen met de ambitie om dieper leren de norm te laten zijn. Design Thinking wordt gebruikt om mensen met een scherp bewustzijn te laten excelleren in hun team. Wij noemen dat Design YOUR Thinking. Met het team ontwerpen we onvergetelijke leerervaringen.

Ontwerpen van Dieper Leren

Onderwijsinnovatie

Innovatie die er toe doet

Onderwijs is niet alleen alleen een voorbereiding op – maar juist ook de broedplaats voor ontwerpers van de banen van de toekomst. Dieper Leren ontstaat waar kennis toegepast, verrijkt en in nieuwe contexten geplaatst wordt. Dat vraagt andere leerstrategieën, moderne instrumenten en een dosis lef. Dan ontwikkelen je leerlingen toekomstgerichte vaardigheden. In onze dieper leren programma’s ontwerpen we met teams aan onderwijs waarbij “surface – deep – transfer learning” ingepast wordt in onvergetelijke leerervaringen. In een persoonlijk gesprek verkennen we graag hoe dieper leren op jouw school ook kan werken. Het aanbod van PerfectStorm loopt van workshops tot volledige ontwerp- en leertrajecten.

Laten we doorpraten

Cursus Dieper Leren Innoveren

i-coördinator voor onderwijsinnovatie

Jouw rol als innovator in de school

Heb jij het in je? Gun je jouw leerlingen de beste toekomstgerichte leerervaringen? Ontwikkel jezelf dan tot een sterke innovatieve onderwijsprofessional met de cursus Dieper Leren Innoveren. Pak de rol van innovator of i-coördinator midden in jouw school en samen met je team. Tijdens de cursus ga je aan de slag met Dieper Leren en ontwerp je in jouw praktijk leerervaringen met impact. Met je collega’s ga je aan de slag om vanuit kennis, creativiteit en kritisch vermogen innovatie in jouw school vorm te geven. Je bouwt aan een samenwerkende, onderzoekende cultuur. Ervaar technologie als hefboom voor leren met o.a. peerScholar voor peer assessment en formatieve feedback.

Informatie en inschrijven

Design Thinking

Ontwerpen - Leren - Innoveren

Design YOUR Thinking

Design Thinking is de meest beproefde methode voor het aanpakken van complexe vraagstukken. En waar kom je die meer tegen dan in het onderwijs? Of het nu gaat over het tastbaar maken van een nieuwe visie of strategie, het uitwerken van een curriculum, of zelfs het ontwerpen van een nieuw gebouw. PerfectStorm heeft met veel scholen laten zien dat we in staat zijn om op inspirerende manier te komen tot concrete, tastbare en toetsbare prototypes voor de meest uiteenlopende vraagstukken. Wij vertalen een visie naar concrete leerervaringen, we ontwerpen de fysieke en virtuele leeromgeving, we gebruiken de meest uiteenlopende vormen om te leren.

Meer informatie

Projecten en Procesbegeleiding

Innovatie - Learning Design - Technologie

Innovatie van binnenuit

In projecten gericht op duurzaam ingebedde onderwijsvernieuwing, werk je tegelijkertijd aan een ontwerpende innovatieve cultuur, nieuwe onderwijsvormen en technologische toepassingen. PerfectStorm werkt samen met opdrachtgevers aan ontwerpgericht innovatieprogramma’s en projecten. We combineren eigen ervaring als onderwijsontwerpers en leidinggevenden, we gebruiken tools en technieken van design thinking met verrassende reflectieve werkvormen. Wij inspireren met bijzondere werkvormen en tools. Wij werken samen met een breed internationaal netwerk vanuit onderwijs, wetenschap en technologie.

Neem contact op