Week 1

Introductie, startopdracht, debriefing, voorbereiding en planning

In de eerste week krijgen jullie tijdens de kick-off uitleg over de challenge opdracht. Jullie maken kennis met de externe opdrachtgever en de technische partner (Vitasys) die jullie ondersteunt met kennis en inspiratie tijdens de challenge. Daarnaast krijgen jullie een startopdracht zodat jullie gelijk aan de slag kunnen met jullie team.

Deze week werken jullie als team concreet aan:

  1. De startopdracht: Bouw een werkruimte (Dome) voor je team op een aansprekende plek in school.
  2. Organiseer een Team Sprintsessie en gebruik de digitale handleiding voor de volgende activiteiten:
    • Jullie gaan in teamoverleg alle vragen die jullie hebben over de challenge opdracht verzamelen.
    • Interviews voorbereiden met de eindgebruikers in week 2
  3. Via je team coach (docent) nemen jullie contact op met de opdrachtgever voor een ‘Debriefing’ sessie waar jullie al jullie vragen kunnen stellen aan de opdrachtgever over de challenge opdracht
  4. Via jullie team coach (docent) plannen jullie met de opdrachtgever minimaal twee interviews in de tweede week (online) met eindgebruikers/klanten.
  5. Jullie krijgen ondersteuning (online) van de technische partner via ‘Demosessies’ en ‘Techconsults’ ten aanzien van de technologie die je kunt gebruiken, kijk daarvoor in jullie rooster wanneer deze sessie plaatsvindt.

Gebruik deze eerste week om je werkplek in te richten en maak met elkaar een online groep aan waar jullie informatie met elkaar delen over de challenge (bijvoorbeeld via een Whatsappgroep of gebruik communicatietools zoals Slack)


Naar het programmaoverzicht
Planning week 1