'Back to the present' Hoe gebruik je toekomstverkenningen bij strategische keuzes in het hier en nu?

In deze derde bijeenkomst dalen we weer af naar het heden. Hoe kan je op basis van de mogelijke toekomsten en probes beter keuzes maken voor je eigen omgeving in het hier en nu? En daarbij de cruciale vraag, hoe zorg je ervoor dat toekomstdenken in een organisatie geaccepteerd wordt. Dat gaat over meer dan methodiek, dan raak je aan cultuur.

De spreker van deze derde bijeenkomst is Paul Bingen, innovatiemakelaar bij de Politie. Hij past bij de politie artistieke en muzische werkvormen toe bij het oppakken van urgente en strategische vraagstukken. Hij neemt ons mee in zijn ervaringen hoe deze nieuwe werkwijze in een traditionele organisatie als de politie toch voet aan de grond kreeg en duidelijk nieuwe inzichten opleverde.

 

In het tweede deel van de bijeenkomst neemt Keimpe de Heer van stichting InFutura ons mee in de tastbare en concrete werkwijzen die hij toepast binnen toekomstgericht ontwerptrajecten in diverse organisaties. Keimpe is lead coach van het strategie programma van de Baak en oprichter van strategisch ontwerpbureau PerfectStorm, van waaruit hij verschillende grote en middelgrote bedrijven begeleidde bij het vormgeven van innovatiestrategie.

Steekwoorden:

Cultuur, creatieve strategie, leiderschap